madrid-retiro-parkmadrid-panoramamadrid-palacio-realmuseo-del-prado-madridmadrid-plaza-mayor

Calle Fuencarral, hippe winkelstraat in Madrid

Calle Fuencarral loopt van Gran Via, via Glorieta de Bilbao naar Glorieta de Quevedo en is één grote winkelstraat. Tot aan Glorieta de Bilbao een hippe winkelstraat, met bekende merken en een jong publiek, vanaf Glorieta de Bilbao een rustige buurtwinkelstraat, waar moeders met kinderen winkelen en er speeltuintjes zijn.

Madrid_winkelstraten-Calle-Fuencarral-.jpgWanneer je hoort praten over Calle Fuencarral wordt meestal het eerste, hippe, gedeelte in Chueca bedoeld. Nog niet zo heel lang geleden was deze straat een beetje een ´sleazy´ en verloederde straat in de gay-buurt Chueca, maar dit lijkt inmiddels een eeuwigheid geleden. De straat transformeerde rond 2000 tot winkelstraat voor een modern en alternatief publiek: hippe kapsalons, tattoo-shops naast sneakerwinkels.

Maar algauw nadat Diesel zijn eerste Madrileense winkel Calle Fuencarral opende, volgden meer en meer grote merken en nadat de straat sinds een paar jaar ook autovrij is gemaakt, is het uitgegegroeid tot een waar shop-paradijs met winkels als: Desigual, Gusto Barcelona, Muji en Adidas.

Wil je de alternatieve sfeer nog opsnuiven, ga dan naar Mercado Fuencarral. In de oude markthal zijn allerlei kleine winkeltjes, kappers, tattoo- en piercingshops gevestigd.

Madrid_winkelstraten-Calle-Fuencarral-g-.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!