madrid-panoramamadrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-plaza-mayor

Calle Almirante

Calle Almirante loopt vanuit Chueca naar de Paseo de Castellana. Ooit stond deze straat bekend als de straat van de Spaanse ontwerpers. En hoewel er nog steeds Spaanse ontwerpers te vinden zijn, is het aanbod inmiddels diverser en internationaler geworden.

Madrid_winkelstraten-Calle-Almirante--.jpgOver het algemeen vind je hier luxe boetieks, waaronder een filiaal van het Parijse Zadig et Voltaire, bekend om hun wollen truien en leren tassen en een flagship store van het Spaanse sieradenmerk Luxenter. De straat is een prima alternatief voor Barrio Salamanca voor het publiek dat wel een goedgevulde portemonnee heeft, maar geen bontjas draagt en over het algemeen wat hipper is. Het is dan ook geen wonder dat Marc by Marc Jacobs in deze buurt een filiaal opende in een voormalige autoshowroom (Calle del Marqués de la Ensenada, 2). 

In c/Almirante en de omringende straatjes, waaronder parallel gelegen c/ Piamonte is het leuk winkelen en het aanbod is groot: kleding, schoenen, hoeden en tassen afgewisseld met delicatessenwinkels, hippe restaurantjes en galerietjes. Bovendien wordt deze straat (nog) niet platgelopen door toeristen en ontbreken alle grote winkelketens en dat is ook wel eens een verademing. 

Calle Almirante is gemakkelijk te bereiken met de metro, uitstappen bij halte Chueca en via calle Gravina naar beneden lopen, de straat loopt dan vanzelf over in calle Almirante. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!