madrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmuseo-del-prado-madridmadrid-retiro-parkmadrid-panorama

Calle Serrano, luxe winkelstraat in Madrid

Voor windowshoppen tussen Madrileense dames in bontjassen met dure tassen ga je naar Calle Serrano en de omringende straten van Barrio Salamanca in Madrid.

Madrid_winkelstraten--Calle-Serrano2-.jpgIs je budget onbeperkt, dan is het zonder twijfel heerlijk winkelen bij Prada, Loewe en Armani. Zo niet, dan kun je natuurlijk nog altijd windowshoppen of mensen kijken. Ook leuk, maar gelukking vind je zij aan zij met de dure merken ook betaalbare winkelketens zoals Zara, Massimo Dutti of het warenhuis El Corte Inglés. 

Vanuit Calle Serrano kun je de zijstraten naar Barrio Salamanca inslaan, zoals Calle Hermosilla; ook hier wisselen ketens en chique winkels elkaar af. Liefhebbers van Zara én interieur kunnen hier hun hart ophalen bij Zara Home (c/Hermosilla, 16): betaalbare Zaraspullen voor je huis, van textiel tot hebbedingen en geurkaarsen. Meer interieur aan de overkant bij Habitat, de van oorsprong Engelse keten, die niet meer in Nederland verkoopt, maar nog wel in Spanje (c/Hermosilla, 18). 

Een adresje om even geheel in stijl uit te puffen of een hapje te eten in Madrid is Teatriz. Dit café, restaurant én cocktailbar, in een voormalig theater is geheel verbouwd en opnieuw ingericht door Phillip Starck. Alles is er indrukwekkend van de lichtgevende bar tot aan de toiletten (www.teatriz.com, c/Hermosilla, 15).

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!