museo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-panoramamadrid-plaza-mayormadrid-retiro-park

Malasaña, voor liefhebbers van vintage

Hoewel Malasaña een wijk is en geen straat, is het in de kleine straatjes goed winkelen, tenminste als je van vintage houdt. Malasaña is namelijk dé vintage buurt van Madrid. 

Madrid_winkelstraten-Malasana.jpgVerspreid over over de wijk vind je vintage kledingwinkels, van chique tot alternatief, platenzaken, een vintage kinderwinkel én om even bij te komen, een vintage café. Gelukkig is Malasaña niet al te groot en zijn de straatjes smal en klein en kun je in korte tijd langs lekker veel adresjes.

Maar heb je niet zoveel tijd, ga dan direct naar c/Velarde. Hier barst het van de vintage winkels, waar voor iederes smaak en ieders portemonne wel iets te koop is: van brillen uit the sixties, jurken uit fifties tot jassen uit the eighties. Voor vintage jeans en leren jacks ben je aan het goede adres bij The The (nr. 1), La Mona Checa (nr. 2) richt zich meer op originaliteit, van oude camera´s tot zijden kimono´s.

Voor lekker veel schoenen en sportkleding uit de jaren´80 loop je binnen bij Magpie op nummer 3. Helemaal in stijl met de buurt verkoopt Glück, niños con suerte op nummer 12 vintage voor kinderen, van kleding tot speelgoed.

In Calle Espiritu Santo kun je even helemaal in stijl bijkomen in Lolina Vintage Café (nr 9) en daarna brillen kijken en kopen bij Alohe (nr. 28), een kokette winkel gevuld met een uitgebreide collectie monturen uit je jaren ´50 tot ´90, waaronder brillen van Dior en Paloma Picasso. Templo de Susu (nr. 1) is al 15 jaar een klassieker in Malasaña.

Bij Corachan y Delgado (Corredera Baja de San Pablo, 8) vind je vooral chique vintage, originele Balenciaga´s, Diors, Givenchy´s y Chanels naast cocktailurken uit de jaren ´60 en jurken met prints uit de jaren ´70. Meer snuffelen kleding, tassen en sieraden kan bij Lolita´s Closet (C/San Joaquin, 7), de nieuwste aanwinst in deze wijk.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!