madrid-panoramamadrid-palacio-realmadrid-retiro-parkmadrid-plaza-mayormuseo-del-prado-madrid

La Latina

Zeg je La Latina, dan zeg je tapas en EL Rastro, Madridīs vlooienmarkt; een combinatie die La Latina op zondag tot een drukbezochte wijk wijk maakt. Maar ook op andere dagen is het hier goed toeven en is er genoeg te zien, te beleven en te proeven!

Madrid_wijken-el-rastrok.jpgDe wijk La Latina bestond al in de 9e eeuw en lag binnen de stadsmuren van het Middeleeuwse, Moorse Madrid en is daarmee één van de oudste wijken van Madrid. Dit merk je vooral slenterend door de kleine, smalle straatjes. Van de Moorse gebouwen is geen spoor meer terug te vinden en alle bezienswaardigheden uit deze wijk stammen uit latere eeuwen.

Maar vlooienmarkt El Rastro heeft nog wel zijn oorsprong in de Middeleeuwen. De markt wordt gehouden op zondagochtend vanaf 9.00 uur en strekt zich uit vanaf metrohalte La Latina richting Plaza de Cascorro en de omliggende straten. In de ruim 1000 kraampjes vind je een ruim assortiment kleding, souvenirs, lederwaren, speelgoed, tweedehands spul en boeken. Voor curiosa en antiek kijk je beter bij de antiekwinkeltjes op Plaza General Vara del Rey. La Europea op nummer 11 heeft leuke spulletjes. Let bij een bezoek aan EL Rastro goed op je tas en portemonnee, de zakkenrollers zijn bijna net zo bekend als de markt zelf.

Bezoek je EL Rastro, doe daarna zoals tout Madrid en ga tapas eten en een caņa drinken bij de barretjes en terrasjes van La Latina. In de straatjes Cava Baja en Cava Alta heb je keuze genoeg. Probeer gerust wat tapas in verschillende tentjes. Wil je liever aan een gedekte tafel zitten, dan kan dat ook bij bijvoorbeeld Casa Lucio. Bestel hun klassieker īhuevos estrelladosī (gebakken eieren met friet op zīn Madrileens).

Een leuk pleintje om een terrasje te pikken is Plaza de la Paja. Op de hoek van dit pleintje is de stadstuin van het Palacio de Anglona leuk om even doorheen te wandelen. 

Madrid_wijken-el-rastrog.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!