museo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-panoramamadrid-retiro-parkmadrid-plaza-mayor

Tips voor verkoeling in Madrid

Heb je een tripje in de zomer naar Madrid geboekt? Dan kan het erg warm zijn in de Spaanse hoofdstad. Geen nood, met de verkoelende tips van Madrid-Nu geniet je volop van een zomers Madrid!

Madrid_weer-verkoeling.jpgWanneer je in juli of augustus in Madrid bent en de temperaturen boven de 35 graden uitkomen, doe je natuurlijk net als de Madrilenen. Wanneer je dingen wilt bezichtigen of wilt wandelen, dan doe je dat ´s morgens zo vroeg mogelijk. Tot 13.00 uur is het allemaal best te doen. Smeer je goed in, zet een zonnebril of petje op en drink veel water. Het kraanwater in Madrid is van goede kwaliteit, al zul je misschien even aan de lichte chloorsmaak moeten wennen.

Lunch
Om 14.00 uur ga je tussen de Madrilenen ergens op je gemak lunchen. Probeer eens een gazpacho, die ´s zomers op vrijwel ieder menu del dia prijkt, en je snapt volkomen waarom de Spanjaarden dit gerecht hebben uitgevonden. Het smaakt werkelijk heerlijk bij deze temperaturen.

Na de lunch ga je in je hotel uitbuiken en kom je de straat niet meer op tot een uur of  8 ´s avonds. In de stad (auto´s, airconditioning) blijft de hitte tot ´s avonds laat in de straten hangen. Wil je toch nog op pad, bezoek dan een museum, waar de airconditioning alles lekker koel houdt.

Zwembad 
Zwemmen is natuurlijk ook lekker om af te koelen. Hiervoor kun je terecht in de gemeentelijke openluchtbaden van Madrid. In het centrum zijn deze zwembaden dun gezaaid en een beetje verstopt, maar Madrid-nu.nl deelt ze graag:


De zwembaden zijn geopend van juni t/m augustus van 11.00 - 20.00 uur. Entree is € 4,50. Wellicht overbodig te melden dat het, vooral in de weekenden, erg druk kan zijn in de zwembaden.

Pas na 21.00 uur vertonen de mensen zich weer op straat. Tijd voor een terrasje en een clara de limón of een tinto de verano. Kinderen komen nu ook pas naar buiten en gaan naar een speeltuintje. Pas na 22.00 uur wordt er gegeten. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!