madrid-panoramamadrid-retiro-parkmadrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmuseo-del-prado-madrid

Beste reistijd voor Madrid

Wat is de beste periode voor een bezoek aan Madrid? Eigenlijk kun je het hele jaar door prima naar Madrid reizen voor een leuke stedentrip.

Madrid_weer-beste-reistijd.jpgHet voorjaar, dat in Madrid vroeg begint, is natuurlijk een fijne periode om Madrid te bezoeken. Temperaturen liggen rond de 16 graden, soms al in februari, met uitschieters naar 20 graden en de zon schijnt volop. De echte lente duurt in Madrid maar kort, want het wordt al snel lekker warm en zomers. Mei en juni zijn meestal al vrij warm voor Nederlandse begrippen met temperaturen al ver boven de 20 graden.

In de zomermaanden juli en augustus is het in Madrid erg heet met tempereaturen tussen de 35 en 40 graden. Houd er in deze maanden rekening mee dat de meeste musea en bezienswaardigheden een aangepast zomerrooster hebben, dat sommige winkels gesloten zijn en dat veel Madrilenen de stad zijn ontvlucht. Mischien niet de beste tijd om naar Madrid af te reizen. Daarentegen: er zijn geen files en de stad is heerlijk rustig. Pas wel je ritme aan de hitte aan.

De zomerse temperaturen lopen in Madrid nog door tot half oktober, al koelt het “s avonds wat sneller af. De herfst duurt dus net als de lente maar kort. In tegenstelling tot Nederland regent het in Madrid weinig en is een bezoek in de herfst ook prima te doen.

In de winter kan het in Madrid erg koud zijn, maar de zon schijnt nog wel en de lucht is vaak strakblauw, dus pak jezelf lekker warm in en laat de kou je niet verhinderen van Madrid te genieten. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!