madrid-plaza-mayormadrid-retiro-parkmadrid-panoramamuseo-del-prado-madridmadrid-palacio-real

Wandelingen voor kinderen

Bij het Centro de Turismo op Plaza Mayor zijn 3 wandelroutes speciaal voor families met kinderen beschikbaar. Na het invullen van een formuliertje krijg je hier een gids met de wandelroutes en een puzzel- en spellenboek voor kinderen. In de gids vind je alle informatie over de monumenten en allerlei weetjes en geheimpjes voor de kinderen.

Madrid_kinderen--wandelen.jpgEr zijn drie routes uitgestippeld: 

Route 1: Hapsburgs Madrid. 
Plaza Mayor, La Casa de la Panadería, El Arco de Cuchilleros, Plaza de Puerta Cerrada, Calle San Justo, Pasadizo del Panecillo, Basílica Pontífica San Miguel, la iglesia de San Pedro el Viejo, Jardín del Príncipe de Anglona, Plaza de la Paja, de oudste winkel van Plaza Mayor en het standbeeld van Felipe II. 

Route 2: Koninklijk Madrid. 
Puerta del Sol, Calle Arenal, het huis van Ratoncito Pérez, La iglesia de San Ginés, Plaza de Isabel II, Plaza de Oriente, Palacio Real, Jardines de Sabatini en Campo del Moro en Plaza de Ramales. 

Route 3: Groen Madrid. 
Het Retiro Park, Puerta de Alcalá, de vijver van El Retiro, Palacio de Cristal, de rozentuin, jardínes de Cecilio Rodríguez en het beeld van de gevallen engel.

Bij inlevering van het boekje met de goede antwoorden, krijgen de kinderen een aandenken.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!