madrid-panoramamuseo-del-prado-madridmadrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmadrid-retiro-park

Real Madrid

Real Madrid is de grootste en meest succesvolle club van Spanje. De Primera Division werd maar liefst 33 keer gewonnen. Daarbij wonnen ze 19 keer de Copa Del Rey. Ook in Europa is Real Madrid het meest succesvol. De Champions League werd twaalf keer gewonnen. Dat lukte nog geen enkele andere club. Alleen AC Milan komt enigszins dichtbij met zeven Champions League titels. De geschiedenis van de Spaanse voetbalclub, opgericht op 6 maart 1902, bestaat uit meerdere noemenswaardige succesvolle periodes.

Vijf keer op rij
Onder aanvoer van clubvoorzitter Santiago Bernabeu leek Real Madrid een tijd lang onverslaanbaar. Van 1956 tot 1960 won Real Madrid vijf keer op rij de Champions League, toen nog Europa Cup I. Een ongekende prestatie die de club een enorme status gaf, wereldwijd. Met fenomenale voetballers bij Los Blancos als Ferenc Puskas, Francisco Gento en Di Stefano volgden de memorabele momenten elkaar op. Fantastische goals wisselden zich af met indrukwekkende acties en formidabele assists. Het was een tijdperk vol glorie.

Madrid_Real-Madrid-stadion

Los Galacticos
Een ander tijdperk waar Real Madrid om bekend staat is de periode vanaf het jaar 2000, waarin de ene na de andere ster werd gehaald naar Madrid. Dit team vol sterren kreeg de bijnaam Los Galacticos. Zo waren de wereldsterren David Beckham, Luis Figo, Ronaldo en Zinedine Zidane te bewonderen in het Santiago Bernabeu stadion. Met als hoogtepunt het winnen van de Champions League, waarin Zidane de magnifieke winnende volley-goal maakte. Real Madrid maakte door dit tijdperk de grote naam die het al had nog groter.

Cristiano Ronaldo
In het seizoen 2009-2010 kwamen er 80.000 fans naar het stadion om hun nieuwe grote ster te bewonderen. Cristiano Ronaldo was gearriveerd. Real Madrid betaalde een recordbedrag van 94 miljoen euro zodat Ronaldo zijn kunsten kon vertonen in Madrid. Met Ronaldo in de gelederen won Real in 2012, 2015 en 2016 de Champions League. Mede door deze successen werd Real Madrid verkozen door de FIFA tot beste voetbalclub van de 20e eeuw.

Madrid_Cristiano_Ronaldo-real-madrid

Adidas en het populaire Real Madrid pak†
Vanaf 1998 verzorgd het Duitse voetbalmerk Adidas de kleding van Real Madrid. De spelers van de club dragen al sinds de oprichting de kleur wit. Voor veel spelers heeft het maagdelijk wit van Madrid iets magisch. Adidas blijft zich ieder jaar doorontwikkelen om zo de beste kleding te kunnen leveren aan de beste spelers. Tegenwoordig is de collectie een combinatie van innovativiteit en fashion.

Onder de fans is de Real Madrid outfit razend populair, met name het witte Real Madrid pak om in te trainen. Hierin zijn verschillende pakken voor op de markt gebracht. Zodat de spelers zich altijd comfortabel voelen; of ze nu in de bus zitten op weg naar een wedstrijd; of op het trainingsveld. Buiten het veld dragen de spelers vaak het Real Madrid presentatiepak met capuchon. Op het veld tijdens de warming-up in het stadion of tijdens het trainen dragen ze vaak het Real Madrid sweatpak of het normale Real Madrid trainingspak met rits.

Dit jaar hebben ze drie edities uitgebracht: een wit, zwart en een blauw trainingspak. De blauwe editie is speciaal gemaakt voor de Champions League. Onder de fans blijft het iets speciaals, het wordt niet alleen op het veld gedragen maar ook als streetwear. De pakken van Real Madrid zijn trending.

Madrid_Escudo_real_madrid_1941

Een hele ervaring
Het bezoeken van een wedstrijd of het stadion van Real Madrid is zeker iets speciaals. 80.000 man juichen bij elke goal en actie. Je ziet voetballers op het veld die behoren tot de beste ter wereld. Zij proberen het publiek te vermaken met mooi en aanvallend voetbal. De grasmat ligt er altijd als een biljartlaken bij, met daaromheen volop spektakel. Ook een bezoekje aan het hypermoderne trainingscomplex is zeker aan te raden als je van voetbal houdt. Dat maakt jouw Real Madrid ervaring compleet!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!