madrid-palacio-realmadrid-plaza-mayormadrid-retiro-parkmadrid-panoramamuseo-del-prado-madrid

Sierra de Guadarrama

De bergen ten noorden van Madrid zijn een favoriet plekje waar veel Madrilenen de frisse berglucht komen opsnuiven. De Sierra de Guadarrama is een bosrijk gebied van pijnbomen en eikenbomen en hoge bergtoppen met een hoogte van zoīn 2000 meter.

Madrid_even-stad-uit-Sierra-de-Guadarrama.jpgIn het natuurreservaat Parque Regional de la Cuenca Alta del Manzanares kun je prachtige wandelingen maken of rotsen beklimmen. De rotsachtige berg La Pedriza is indrukwekkend. In de zomer kun je hier zwemmen in de rivier, die over grote rotsblokken stroomt en er allerlei kleine poelen vormt.

In het weekend kun je hier het beste heel vroeg arriveren, want er worden slechts 183 autos toegelaten in het park. Bij de ingang van het park is er wel een kleine parkeerplaats, maar dan is het nog een flinke wandeling tot in het park en ook deze parkeerplaats staat snel vol. Vanaf april tot en met september rijden er gratis pendelbussen vanaf het kerkplein in het dorpje Manzanares el Real.†

In Manzanares el Real kun je een kasteel uit de 15e eeuw bezichtigen. Het kasteel dat er uitziet zoals een Middeleeuws kasteel hoort uit te zien, is ooit gebouwd voor een machtige familie. Nu kun je er van het uitzicht genieten of het museumpje over de geschiedenis van het kasteel bezoeken.

Om er te komen met de auto verlaat je Madrid via de Paseo de Castellana en volg de M-607, de M-609 en sla dan af op de M-608 richting Manzanares el Real. Vanaf Plaza Castilla in Madrid kun je ook bus 724 naar Manzanares el Real nemen.

De volgende stop is Navacerrada. Volg hiervoor de M-608 en sla dan af naar de M-607 richting Navacerrada. Hier vind je hier een 16e eeuwse kerk en een groot aantal restaurants en barretjes. Na het dorp rijd je richting Puerta de Navacerrada, een klein ski-station op een kleine 1900m hoogte. Misschien geen alpen, maar op een zonnige winsterse dag is het absoluut leuk om een dagje te skieŽn of te snowboarden. Er zijn 9 rode pistes, 1 zwarte en 3 blauwe plus een snowpark.

Dat het in de weekenden erg druk kan zijn behoeft geen uitleg. Bus 691 van Autobuses LARREA rijdt vanaf het busstation Moncloa.†

SkieŽn niet je ding, rijd dan een stukje verder ovder de M-601 naar bergpas Puerto de los Cotos, hier kun je in de winter langlaufen of sleeŽn. Skiīs en sleeŽn zijn te huur bij de Club Alpino EspaŮol. Gewoon mooie wandelingen maken in het natuurreservaat PeŮalara kan natuurlijk ook. Wandelkaarten zijn te verkrijgen bij het informatiepunt.

Madrid_even-stad-uit-Sierra-de-Guadarramagr.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!