www.madrid-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
madrid-palacio-realmadrid-plaza-mayormadrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madridmadrid-panorama

Taberna de la Daniela

Wanneer je dan toch in Madrid bent, probeer je natuurlijk ook Madrileense specialiteiten. Cocido Madrileño, een typisch Madrileens gerecht, is dé specialiteit van Taberna de la Daniela, vlakbij Plaza Mayor.

Madrid_spec-Taberna-de-la-Daniela.jpgCocido is een stoofpot van vlees, kikkererwten en groenten, die in een aardewerken pot in het vuur heel langzaam gaar gekookt wordt. Slowcooking bij uitstek. Het bijzondere aan de cocido is dat de bouillon van deze stoofpot als soep geserveerd wordt, daana volgt een bord met de groenten en de kikkererwten en als laatste gang wordt het vlees geserveerd. Ook slow eating dus, want je gaat er echt voor zitten.

Tip van de redactie: een cocido is echte winterkost, houd het in de zomermaanden maar bij hun tapas en raciones.

Taberna de la Daniela
Calle Cuchilleros 9, Madrid

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!