museo-del-prado-madridmadrid-panoramamadrid-plaza-mayormadrid-retiro-parkmadrid-palacio-real

Goedkoop vliegen naar Madrid

Natuurlijk wil je het liefst zo goedkoop mogelijk naar Madrid vliegen om zo ook wat geld uit te kunnen geven tijdens je verblijf in de hoofdstad van Spanje. Maar waar vlieg je nu naar toe in Madrid en wat is daarnaast de goedkoopste manier om naar Madrid te vliegen?

De grootste luchthaven van Spanje
Luchthaven Madrid-Barajas is de grootste luchthaven van Madrid en al sinds 1928 actief. In 2013 werden er bijna 40 miljoen reizigers verwerkt via deze luchthaven. Het vliegveld ligt aan de rand van de stad en is vanaf het centrum in Madrid goed bereikbaar.

De afstand tussen de stad en het centrum bedraagt 21 kilometer en is binnen 25 minuten af te leggen met de auto. Wanneer je een taxi boekt naar het centrum van de stad, dan kost dit je ongeveer Ä 35,00. De bus is een stuk goedkoper, want hier betaal je slechts Ä 5,00 voor.

Madrid_skyline

Airlines vanuit Nederland richting Madrid
Er zijn verschillende airlines die op Madrid vliegen. Vanuit Nederland (Schiphol en Eindhoven Airport) zijn dit onder andere:
*Transavia
*KLM
*Ryanair
*Vueling
*Air Europe
*Iberia

Vliegmogelijkheden vanuit BelgiŽ en Duitsland
Ook vanuit BelgiŽ en Duitsland is het mogelijk om naar Madrid te vliegen. Vanaf Brussel ben je in ongeveer 2,5 uur in Madrid. Dit kan onder andere met vliegmaatschappij Brussels Airlines. In Duitsland kun je vanaf Dusseldorf met Airberlin bijvoorbeeld naar Madrid vliegen. Een andere optie is om vanuit Keulen met Germanwings te vliegen.

De goedkoopste manier om naar Madrid te vliegen, lijken op dit moment Eindhoven en Brussel te zijn met low-budget vliegmaatschappij Ryanair. Dagelijks vertrekken hier diverse Ryanairtoestellen naar Madrid. Houd er wel rekening mee dat je altijd nog met vervoerskosten naar Eindhoven of Brussel te maken krijgt. Je kunt goedkoop bij Tix.nl je vliegtickets boeken door deze te vergelijken en de meest voordelige optie te kiezen.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!