museo-del-prado-madridmadrid-retiro-parkmadrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmadrid-panorama

Capitool Top 10 Madrid

De reisgids Capitool Top 10 Madrid is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Madrid te zien en te doen is, behandelen. De hoofdstad van Spanje bruist van de energie en is een walhalla voor liefhebbers van kunst, dans en theater.

Madrid_Boeken_Capitool_Top10_MadridTop 10 Madrid bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf in Madrid, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien tijdens een stedentrip.

Of je nu een weekend of een hele week naar Madrid komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is en waar je kunt winkelen of uit kunt gaan.

Deze gids verdeelt Madrid in zeven wijken:
- Rondom Paseo del Prado
- Salamanca en Recoletos
- Centrum van Madrid
- Koninklijk Madrid
- Oud-Madrid
- Chueca en Malasaña
- Comunidad de Madrid

Een must-see in Madrid is het Palacio Real, waar je je kunt vergapen aan de pracht en praal van de architectuur, inrichting en kunstwerken zoals de vele fresco's. Kunstkijken doe je in het Museo Nacional del Prado, dat onder andere werken van de Spaanse schilders Goya en Velázquez tentoonstelt.

Je kunt ongeveer op elke straathoek een hapje eten in een van de tapasbars, of drink een drankje op een terras bij Plaza Mayor. Slenter over de El Rastro en bezoek de rommelmarkt die in deze buurt te vinden is. De natuur zoek je op in Parque del Retiro, waar je kunt proeven van het leven als aristocraat, want vroeger was dit park niet open voor het brede publiek.

Deze gids vervangt de Capitool Compact Madrid uitgave.

Capitool Top 10 Madrid
Christopher Rice en Melanie Rice
Uitgever: Unieboek|Het Spectrum, 2017
ISBN 9789000356560
€10,95 

Bestel Capitool Top 10 Madrid bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!