madrid-plaza-mayormadrid-panoramamadrid-palacio-realmuseo-del-prado-madridmadrid-retiro-park

Lonely Planet Madrid

Lonely Planet Reisgidsen zijn misschien wel de bekendste reisgidsen ter wereld. Het sterke punt van de Lonely Planet gidsen is dat ze heel compleet en erg praktisch zijn. Alle reisgidsen zijn ingedeeld volgens een vast stramien. Zo ook die van de Spaanse hoofdstad Madrid.

Madrid_Boeken_Lonely_Planet_MadridNa een beknopt (kunst)historisch overzicht volgen de belangrijkste bezienswaardigheden per wijk waarbij regelmatig en op een duidelijke manier naar de plattegronden in de reisgids wordt verwezen. De lijst van overnachtingplaatsen en eetgelegenheden in Madrid is uitgebreid, vrij gedetailleerd (meer dan 200 eet- en drinkgelegendheden) en ingedeeld in drie klassen: goedkoop, middenklasse en duur.

Er staan ook veel adressen van nachtclubs, theaters, winkels e.d in de gids. Een hoofdstuk is gewijd aan homoseksuelen en lesbiennes en ook een aan excursies, tot zo'n 100 km buiten Madrid. In aparte kaders wordt nog zeer bruikbare informatie gegeven.

De gids is handig ingedeeld in korte hoofdstukken en paragrafen en geeft een schat aan adressen en telefoonnummers: misschien dus meer geschikt om snel iets op te zoeken dan om er Madrid mee te verkennen. De gids bevat weinig kleurenfoto's, enkele zwart-wit-afbeeldingen en plattegronden. Inclusief losse stads- en metrokaart.

Lonely Planet Madrid is only available in English.
Lonely Planet's Madrid is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you.

Lonely Planet Madrid
Lonely Planet, 2022
ISBN 9781787017092
€ 22,99 (paperback)

Order Lonely Planet Madrid at bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!