www.madrid-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
madrid-plaza-mayormuseo-del-prado-madridmadrid-retiro-parkmadrid-palacio-realmadrid-panorama

Recept linzensoep

Spaanse linzensoep is een echt winters gerecht, dat ook in de koude Nederlandse winters heerlijk smaakt.

Madrid_recept-linzensoep.jpgIngrediŽnten
250 gr gedroogde bruine linzen, 1 bakje spekjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 fijngesneden ui, 3 in stukjes gesneden wortels, 1 groene paprika in stukjes, 1 teentje fijngesneden knoflook 2 grote fijngesneden vleestomaten, 2 in stukjes gesneden chorizos, 1 laurierblad, 2 in blokjes gesneden aardappels

Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een grote pan en op een middelhoog vuur, bak daarin de spekjes in 5 minuten lichtbruin. Voeg nog wat olijfolie toe en bak de ui en groene paprika ongeveer 5 minuten mee. Voeg tot slot de knoflook, tomaten, chorizo en laurierblad toevoegen en laat dit mengsel ongeveer 4 minuten laten zachtjes bakken. Blijf ondertussen roeren.

Voeg de linzen toe en zoveel water dat deze net onderstaan. Op een hoge vlam aan de kook brengen. Zet, wanneer het†kookt het vuur laag en laat alles een uurtje sudderen tot de linzen net gaar zijn. De aardappels en wortels erdoorheen scheppen en nog eens 12-15 minuten laten doorkoken totdat de soep gaar is. Eet smakelijk!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!