




Recept linzensoep
Spaanse linzensoep is een echt winters gerecht, dat ook in de koude Nederlandse winters heerlijk smaakt.
Ingrediënten
250 gr gedroogde bruine linzen, 1 bakje spekjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 fijngesneden ui, 3 in stukjes gesneden wortels, 1 groene paprika in stukjes, 1 teentje fijngesneden knoflook 2 grote fijngesneden vleestomaten, 2 in stukjes gesneden chorizos, 1 laurierblad, 2 in blokjes gesneden aardappels
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een grote pan en op een middelhoog vuur, bak daarin de spekjes in 5 minuten lichtbruin. Voeg nog wat olijfolie toe en bak de ui en groene paprika ongeveer 5 minuten mee. Voeg tot slot de knoflook, tomaten, chorizo en laurierblad toevoegen en laat dit mengsel ongeveer 4 minuten laten zachtjes bakken. Blijf ondertussen roeren.
Voeg de linzen toe en zoveel water dat deze net onderstaan. Op een hoge vlam aan de kook brengen. Zet, wanneer het kookt het vuur laag en laat alles een uurtje sudderen tot de linzen net gaar zijn. De aardappels en wortels erdoorheen scheppen en nog eens 12-15 minuten laten doorkoken totdat de soep gaar is. Eet smakelijk!