madrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmuseo-del-prado-madridmadrid-retiro-parkmadrid-panorama

Recept Tortilla de Patatas

Er is geen gerecht dat Spaanser is dan een tortilla de patatas.Het is een hele kunst om een goede tortilla te bakken: hij moet van binnen nog een beetje vloeibaar zijn, maar niet teveel. Ook de tortilla in de pan omkeren is een heikel punt. Succes!

Madrid_recept-Tortilla-de-Patatas.jpgBenodigdheden
4 ą 5 middelgrote aardappelen, 5 middelgrote eieren, een halve ui, een half teentje knoflook, olijfolie, zout. 

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van ongeveer een halve cm dik. Snijd elk schijfje nog een keer doormidden (zorg er wel voor dat de stukjes niet te klein zijn).

Verwarm in een diepe pan anderhalf glas olijfolie. Voeg er de aardappelstukjes aan toe als de olie heet is (maar niet kokend). Bak de aardappelschijfjes, ze mogen niet gefrituurd worden, maar moeten nog eenbeetje zacht zacht blijven (halfgebakken). Voeg, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, de halve ui en knoflook (in stukjes gesneden) eraan toe.

Giet de aardappelen, uien en knoflook als ze klaar zijn voorzichtig af en laat ze wat afkoelen tot ze ongeveer lauw zijn. Klop ondertussen de eieren met wat zout los in een grote kom, voeg het eiermensgel bij de afgekoelde aardappelenzen meng alles goed.

Verwarm in een ronde braadpan (met een diepte van 4 ą 5 cm) wat olijfolie. Laat de olie goed warm worden en giet het mengsel in de pan. Hou het vuur hoog de eerste seconden, maar zet het daarna direct lager. Zorg ervoor dat de aardappelen goed gespreid liggen en druk het mengsel wat aan. Laat het op een zacht vuurtje ca. 3 minuten bakken.

Wanneer de onderkant gaar is, komt het moeilijkste: de tortilla omdraaien zodat de andere kant gaar kan worden. Haal de pan van het vuur en dek ze af met een bord. Draai de tortilla om op het bord en schuif ze vervolgens met de andere kant terug in de pan. Laat ook die kant nog een drietal minuten bakken.  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!