madrid-retiro-parkmadrid-panoramamadrid-palacio-realmuseo-del-prado-madridmadrid-plaza-mayor

Jardines de Sabatini, mooi park in Madrid

De Jardines de Sabatini bevinden zich aan de noordzijde van het Palacio Real. Dankzij de ligging en de symmetrische inrichting is het één van de mooiste parken in het centrum van Madrid.

Madrid_parken-Jardines-de-Sabatini-2.jpgDe tuin is aangelegd op het terrein van de voormalige stallen van het paleis. Pas in de jaren ´30 van de twintigste eeuw werd het terrein voor het publiek opengesteld. De tuin werd ontworpen door Fernando Mercadal en vernoemd naar de Italiaanse architect Sabatini, die de vroegere stallen ontwierp.

De tuinen zijn aangelegd in Franse stijl, wat in Madrid niet gebruikelijk is. Kenmerkend voor deze stijl zijn de creatieve manieren waarop struiken gesnoeid worden en planten worden geplant in geometrische vormen. Je kunt de tuinen inlopen vanuit calle Bailén door de monumentale trap af te dalen. In de zomermaanden worden er regelmatig concerten gehouden in deze tuinen.

Jardines de Sabatini
Adres: Paseo Virgen del Puerto
Metro: Príncipe Pío
Openingstijden: oktober - maart: ma t/m za 10.00 - 18.00 uur, zo 9.00 t/m 18.00 uur, april-september ma t/m za 10.00 - 20.00 uur, zo 9.00 - 20.00 uur.

Madrid_parken-Jardines-de-Sabatini-1.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!