madrid-plaza-mayormadrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-panorama

Parque del Buen Retiro

Het populaire park El Retiro in Madrid is maar liefst 118 ha groot en er is enorm veel te zien en te doen. Door de week is het redelijk rustig in het park, maar skaters, joggers, fietsers, honden, moeders met kleine kinderen en picknickende families nemen het in het weekend over. Met 15.000 bomen, de roeivijver, fonteinen en vele speeltuintjes is het natuurlijk de perfecte plek om even aan het stadse gevoel te ontsnappen en te genieten van de zon.

Madrid_2022_parque-buen-retiro

In het park vind je ook enkele gebouwen. Het Casa de Vacas, waar vroeger koeien werden gehouden, doet dienst als theater. Het Museo Reina Sofia gebruikt twee gebouwen in het park als dependance voor tijdelijke tentoonstellingen: het Palacio Velázquez en het prachtige geheel uit ijzer en glas gebouwde Palacio de Cristal. Informatie over deze tentoonstellingen vind je op de website van het museum.

Madrid_2022_retiro-park

Op de brede Paseo del Salon del Estanque langs de roeivijver zijn, vooral op zondag, veel straatartiesten, waarzeggers, muzikanten en kraampjes te vinden. Het park heeft verschillende ingangen o.a C/ Alcalá en C/ Alfonso XII. In het park bevinden zich enkele terrasjes. Verwacht hier niet teveel van, een picknick is misschien een betere optie.

Adres: Plaza de la Independencia (hoofdingang)
Metro: Retiro, Príncipe de Vergara, Ibiza en Atocha
Openingstijden: zomer 6.00 - 24.00 uur, winter 6.00 - 22.00 uur


Madrid_parken-Parque-del-Buen-Retiro.jpg

Madrid_Retiro-Monument-Alfonso XII

Foto's: Stef Demol - 5th Art Photography en Albert van den Boomen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!