madrid-palacio-realmadrid-retiro-parkmadrid-panoramamuseo-del-prado-madridmadrid-plaza-mayor

Stadsfietsen van BiciMAD

Ze stonden al een tijdje te blinken onder de Madrileense zon, maar tot voor kort alleen nog maar voor inwoners van Madrid. Nu zijn de witte ov-fietsen van Madrid dan ook per dag te huur voor iedereen die beschikt over een creditcard (of Spaanse bankpas). 

Madrid_bicimad-fietsenHet witte stadsfietsen in Madrid, BiciMAD, is een perfecte manier om de stad te verkennen. Het werkt in principe net als de huurfietsen in de meeste andere steden. Er zijn ophaal- en inleverpunten verspreid door het centrum van de stad en een creditcard 'does the trick'. Maar wat de fietsen van BiciMAD extra aantrekkelijk maakt, is dat ze electrisch zijn. Je mottig trappen op de steile straten van Madrid hoeft dus niet.

Hoe werkt het?
Om een fiets te huren, meld je je aan via de totems/terminal bij de fietsenstallingen. Kies het aantal dagen dat je de fietsen wilt gebruiken (1,3 of 5) en volg de stappen op de totem/terminal. Alles wat je nodig hebt is een creditcard (of als je dat hebt een Spaanse bankpas). Als borg wordt er 150 euro op je kaart geblokkeerd. Daarna krijg je een kaartje waarmee je gedurende de gekozen huurperiode van de fietsen gebruik kunt maken. Je kunt gedurende deze tijd zo vaak als je wilt een fiets oppikken en weer inleveren. 

De prijzen gaan per uur en het eerste uur (of gedeelte daarvan) kost 2 euro en het ieder volgend uur (of gedeelte daarvan) 4 euro per uur. Toeslagen of kortingen van € 0,10 worden in rekening gebracht voor het terugbrengen van fietsen bij een volle of juist lege stalling.

Je vindt de fietsen op heel veel plekken in Madrid en het rijtje witte fietsen is moeilijk te missen. De website van BiciMAD is alleen in het Spaans, maar bij de terminals in de stad is alle informatie ook in het Engels beschikbaar. 

Madrid_fietsen-BiciMad

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!