madrid-retiro-parkmadrid-panoramamuseo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-plaza-mayor

Hop-on Hop-off bus Madrid

Wil je in korte tijd lekker veel zien van de bezienswaardigheden van het prachtige Madrid? Dan is de Hop-on Hop-off een makkelijke en comfortabele manier om Madrid te ontdekken tijdens een stedentrip.

De herkenbare rode dubbeldekbussen rijden de hele dag vaste routes door de stad langs vrijwel alle bezienswaardigheden in Madrid. Met een dagkaart kun je zo vaak als je wilt in- en weer uitstappen bij de verschillende haltes. Stukje lopen tussendoor, ook geen probleem. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker blijven zitten en luisteren naar de audiogids en genieten van het uitzicht op de straten en de monumenten waar je langs komt. Probeer bij mooi weer zeker een plekje op het dak van de bus te bemachtigen.

TIP van de redactie van Madrid-Nu: als je van te voren een ticket koopt, hoef je niet te wachten bij de drukke ticketkantoren en kun je direct bij alle locaties opstappen. 

Koop hier je ticket online en ontloop de wachtrij!

Madrid_2022_hop-on-hop-off

Met de hop-on hop-off bus kun je dus gemakkelijk en snel bijvoorbeeld op een dag het Santiago Bernabéu stadion, het Prado Museum en het Palacio Real bezoeken en tussendoor ook nog de stad zien. Er zijn twee busroutes en met een kaartje mag je gebruik maken van beide routes. De kaarten zijn de hele dag geldig.

Route Een
Route 1 begint in Calle Felipe IV, naast het Prado Museum en gaat via Puerta de Alcalá, Paseo del Prado-Recoletos langs de Neptuno- and Cibelesfontein naar de Gran Vía. Via Plaza de España vervolgens naar de Egyptische Debod-tempel en dan het historische centrum van Madrid in: Palacio Real, Almudena Kathedraal en Puerta del Sol. Via de Paseo del Prado langs het Reina Sofia-museum, de Botanische tuinen en het Thyssen-Bornemisza museum stopt de bus weer bij het Prado Museum.

Twee keer per dag (om 10.05 uur en 20.40 uur) wordt er een extra lange route gereden naar Madrid Río, Madrid's nieuwste 'urban park' langs de Manzanares Rivier.

Madrid_hop-on-hop-off-bus

Route Twee
Route twee start bij Plaza Neptuno en rijdt daarna over de Paseo's de Castellana, Prado, Recoletos en de aangrenzende straten. Bezienswaardigheden op deze route zijn o.a. het Palacio de Cibeles, Palacio de Marqués de Salamanca, Nuevos Ministerios, AZCA shopping complex en het Santiago Bernabéu stadion van Real Madrid. De route rijdt ook door de chique wijk Barrio de Salamanca langs designerwinkels en het Museum Lázaro Galdiano. Via Puerta del Sol, het Congreso de los Diputados, Plaza de las Cortes en Plaza Neptuno waar de tour eindigt.

Een extra lange tour om 12.15 en 16.05 uur gaat nog langs het nieuwe wolkenkrabber district Cuatro Torres Business Area en stierenvechtersring Las Ventas. De audiogidsen zijn ook beschikbaar in het Nederlands!

Handige informatie
De Hop-on Hop-off bus Madrid rijdt elke dag van het jaar. Van november - februari: 10.00 - 18.00 uur (vertrek iedere 14-15 minuten) en van maart - oktober: 9.00 - 22.00 uur (vertrek iedere 8-9 minuten). Bij iedere halte hangt een dienstregeling. Je kunt opstappen vanaf elk halte/opstappunt. Kaartjes zijn te koop in Calle Felipe IV (naast het Prado Museum) en in de bus. Of koop je kaartje alvast online (zie hier boven).

Prijs
Volwassenen: €21 voor 1 dag en €25 voor 2 opeenvolgende dagen.
Kinderen (7-15) en 65+: €10 en €13. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis mee.

Madrid_bustour.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!