madrid-plaza-mayormadrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-panorama

Van en naar het vliegveld in Madrid

Vanaf het vliegveld Barajas kun je op verschillende manieren naar het centrum van Madrid reizen. De metro is het snelst en het goedkoopst en de taxi het duurste en het meest comfortabel in dien je met veel bagage reist.

Madrid_ov-airport.jpgMetro
Vanaf elke terminal van de luchthaven kun je direct de metro pakken. Lijn 8 rijdt heen en weer tussen alle luchthaventerminals en metrohalte Nuevos Ministerios; hier kun je dan weer overstappen. De reis tot aan Nuevos Ministerios duurt ongeveer 20 minuten. Kaartjes zijn te koop via de automaten bij de halte op het vliegveld. Je koopt een enkeltje (€1,50 - €2) plus een luchthaventoeslagkaartje van € 3. Wanneer je al een kaartje of bijvoorbeeld een 10-rittenkaart hebt, kun je de toeslag ook los kopen.

Expres Bus
Een makkelijk te herkennen gele expresbus rijdt tussen het vliegveld en treinstation Atocha (overdag) en stopt onderweg nog op Calle O´Donnel en Plaza Cibeles (Dt is ´s nachts tevens het eindpunt, omdat vanaf hier ook alle nachtbussen vertrekken).

De rit duurt, onder normale verkeersomstandigheden, ongeveer 40 minuten en de bus vertrekt overdag elke 15 minuten en s´nachts elke 35 minuten. De bus rijdt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar en is daarmee een uitkomst voor reizigers die aankomen of vertrekken buiten metro-uren. Een kaartje kost €5 en koop je bij de chauffeur. Deze geeft echter maximaal 20 euro wisselgeld: grote biljetten van te voren even wisselen dus. Houd ook altijd rekening met verkeersdrukte. Meer informatie op de website van de Airport Express.

Taxi
Een rit naar het centrum vanaf Barajas kost ongeveer €25 ŕ 30 euro plus €5,50 luchthaventoeslag. Je vindt de taxi´s bij het verlaten van de terminal. Sluit aan in de rij en wacht op je beurt. De rit duurt tussen de 20 en 40 minuten, afhanhelijk van het verkeer. Wanneer je met veel bagage reist is een taxi natuurlijk erg comfotabel. En met 3 of 4 personen gedeeld is een taxi niet veel duurder dan het openbaar vervoer. 

Hoewel de situatie verbeterd is i.v.m. een aantal jaren geleden, wil het nog wel eens gebeuren dat een taxichauffeur onwetende toeristen probeert op te lichten; houdt de meter goed in de gaten en alle tarieven en toeslagen staan op een sticker op het raam aangegeven.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!