madrid-palacio-realmadrid-panoramamadrid-plaza-mayormadrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madrid

Met de bus in Madrid

Madrid heeft ook een uitgebreid netwerk van bussen. In vergelijking met de reizen met de metro kost het wat meer moeite om uit te zoeken hoe de bussen precies rijden, maar je blijft bovengronds en ziet natuurlijk wel meer van de stad.†

Op iedere bus staat altijd het begin- en het eindpunt van de lijn aangegeven; alle tussenliggende haltes staan aangegeven bij de bushalte. Je gebruikt hetzelfde kaartje als voor de metro, mits je binnen de centrumzone blijft. Een sencillo is ook te koop bij de chauffeur, maar je dient wel zo gepast mogelijk te betalen.

Bij het instappen, stempel je het kaartje af in de stempelautomaat, ook wanneer je het kaartje bij de chauffeur hebt gekocht. Bussen rijden over het algemeen van 6.00 - 23.30 uur. Daarna rijden er nachtbussen.

De website van het Madrileense busbedrijf is helaas alleen in het Spaans beschikbaar en is sowieso niet de meest gebruikersvriendelijke website. Wel kun je er een plattegrond, speciaal voor toeristen, met daarop de belangrijkste buslijnen en bezienswaardigheden downloaden.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!