madrid-panoramamuseo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-retiro-parkmadrid-plaza-mayor

Metro Madrid

Madrid heeft een uitgebreid metronetwerk en de metro is dan ook de gemakkelijkste manier om je in het centrum te verplaatsten, maar ook om vanaf het vliegveld naar het centrum te reizen.

De metro van Madrid heeft 13 lijnen (nummer 1 t/m 12 en een met de letter R) en met deze lijnen kom je tot overal in Madrid en daarbuiten. De metro rijdt dagelijks van 6.00 - 2.00 uur variërend van elke 3 minuten (spitsuur) tot elke 9 minuten (weekend). 

Een enkeltje heet een sencillo en kost, binnen de centrumzone €1,50 voor 1 t/m 5 haltes. Elke halte daarna kost € 0,10 tot een maximum van €2. Een enkeltje voor het hele metronetwerk heet een combinado en kost €3. Ben je met twee of meer personen en/of van plan om vaker met de metro en de bus te reizen, koop dan een 10 viajes Metrobus (een 10-rittenkaart, die ook in de bus geldig is).

Madrid_2022_metro

De 10-rittenkaart kost €12,20 en is niet persoonsgebonden, je kunt hem dus voor meerdere personen afstempelen (1 persoon per keer). Bewaar je kaartje na het afstempelen in de metro, want je hebt het ook weer nodig om uit te checken. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis met het openbaar vervoer.

Onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in Madrid kan met een abono turístico, deze kost binnen het centrum €8 voor één dag, €13,40 voor 2 en €17,40 voor 3 dagen, maar is ook voor 5 en 7 dagen te koop. De abono is wel persoonsgebonden en er kan om een identiteitsbewijs worden gevraagd. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar geldt een korting van 50%.

Madrid_2022_metro

Metrokaartjes zijn te koop bij het loket en de automaten bij de instaphalte, maar ook bij de tijdschriftenkiosken en tabakswinkeltjes in de stad. De abono turístico is te koop bij het loket van de instaphalte en bij de Centro de Turismo op Plaza Mayor, 27.


Madrid_metro

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!