madrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madridmadrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmadrid-panorama

Museo Nacional de las Ciencias Naturales, leuk voor kinderen

Het Museo Nacional de las Ciencias Naturales, het natuurwetenschappelijk museum van Madrid, bevindt zich op een heuvel aan de Paseo Castellana en is voor kinderen en/of dino-fans erg leuk. In de vaste tentoonstelling ´mineralen, fossielen en de evolutie van de mens´ wordt een aantal dinosaurus-skeletten tentoongesteld, welke veelal aan het einde van de 18e eeuw tijdens Spaanse expedities in Zuid-Amerika zijn gevonden. De grote Megatherium Argentina is de lieveling van het publiek. 

Tot de vaste opstelling behoort ook het zogenaamde ´magazijn´ van zoogdieren en vogels. Hier wordt een gedeelte van de in totaal 8 miljoen opgezette diersoorten van het museum tentoongesteld. Panters, aapjes, uilen en roofvogels: een hoop te zien dus. Kun je niet kiezen, dan heeft het museum een paar leuke routes uitgezet, waaronder de route van de uitgestorven dieren. Een opgezette sabeltijger op zijn achterpoten is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Informatie over alle tentoonstellingen en activiteiten vind je op de website van het museum.

Museo Nacional de las Ciencias Naturales
Adres: C/ José Gutiérrez Abascal 2, Madrid
Metro: G. Marañón / Nuevos Ministerios 

Openingstijden: di t7m vr 10.00 -18.00 uur, za 10.00 -20.00 uur (juli en augustus 10.00 - 15.00 uur)en zo 10.00 - 14.30 uu.
Entree: € 6

Madrid_musea-Museo-Nacional-de-las-Ciencias-Naturales.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!