museo-del-prado-madridmadrid-panoramamadrid-palacio-realmadrid-retiro-parkmadrid-plaza-mayor

Tour Bernabeu Stadion (Real Madrid) en stadion Atletico Madrid

Real Madrid-fans en andere voetballiefhebbers (Barcelona-fans misschien daargelaten..) mogen tijdens een trip naar Madrid een bezoek aan het wereldberoemde Real Madrid Stadion natuurlijk niet overslaan. Het stadion is de thuisbasis van de legendarische voetbalclub Real Madrid en heet voluit Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid is één van de meest succesvolle clubs in het Europese voetbal en heeft een flink aantal Europese en internationale titels en bekers op zijn naam staan. Het imposante stadion van de club dateert uit 1947 en heeft een capaciteit van maar liefst 85.000 toeschouwers.

TIP-1: Koop je tickets voor de tour door het stadion van Real Madrid van tevoren online en ontloop de wachtrij!

Koop tickets online en sla de wachtrij over!

TIP-2: Met de Royal Madrid Combo heb je skip-the-line toegang tot het Bernabéu Stadion en het Real Madrid Museum én het Koninklijk Paleis van Madrid!

Bestel hier de Royal Madrid Combo

Het stadion is 363 dagen per jaar te bezoeken (gesloten op 25 december en 1 januari) en is een van de drukst bezochtste attracties van Madrid. Een must voor Real-fans en voetbalfanaten!

Madrid_real-madrid-stadion

Tour door stadion
Tijdens een bezoek aan het Real Madrid Stadion kun je een kijkje nemen achter de schermen van de club. Bewonder het gras (betreden is verboden!) vanaf het dak, vanuit de 'Presidential Box' of vanaf de spelersbank.

Madrid_real-madrid-stadion-museumMaak een selfie naast de locker van je favoriete speler in de kleedkamers, loop door de spelerstunnel en breng tot slot een bezoek aan de imposante collectie trofeeën in het Real Madrid museum, waar je behalve gewonnen bekers ook een grote collectie Real Madrid-parafernalia, zoals t-shirts, foto's en ballen kunt bezichtigen.

Even uitblazen kun je in een van de vier restaurants van het stadion (overigens allemaal gesloten tijdens wedstrijden!) en een souvenir koop je in de officiële Real Madrid winkel. Kaartjes voor de tour zijn te verkrijgen bij Ticket Office 10 naast Gate 7 (Paseo de la Castellana, de ingang bij de B-toren).

Tijdens je bezoek aan het stadion, krijg je een audiotour en kun je dus op je gemak de route lopen.

Estadio Santiago Bernabéu
Adres: Avenida Concha Espina 1, Madrid
Metro Santiago Bernabeu
Open: ma-za 10.00 - 19.00 uur, zo 10.30 - 18.30 uur.
Op wedstrijddagen gelden aangepaste openingstijden, meestal tot 5 uur voor aanvang van de wedstrijd. Daarna kun je enkel nog een beperkte tour doen.

Madrid_2022_stadion-real-madrid

Atletico Madrid
Het stadion van stadgenoot en grote concurrent Atletico Madrid is ook te bezoeken. In het Vicente Calderón stadion krijg je een rondleiding met gids. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en je kunt dan genieten van een prachtig uitzicht over het gehele stadion vanaf de hoogste en beste plekken en je bezoekt het veld en de dugouts, de spelerstunnel, de perskamer, de kleedkamers van de spelers en de VIP-boxen.

Boek hier een tour door het stadion van Atletico Madrid

Vicente Calderón stadion
Paseo de los Melancólicos 67, Madrid

Madrid_bernabeu_.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!