museo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-retiro-parkmadrid-panoramamadrid-plaza-mayor

Puerta del Sol

Puerta del Sol was ooit de oostelijke stadspoort en is nu een centraal plein en het wordt door de Madrilenen gewoon ´Sol´genoemd. Op Sol is het altijd druk; een drukte die 24/7 doorgaat. Het barst er van de winkeltjes, restaurantketens, barretjes, toeristen maar ook winkelende madrilenen.

Madrid_2022_puerta-del-sol

Het belangrijkste gebouw op Sol is het Casa de Correos, het gebouw met de klok. In de 18e eeuw ontworpen als postkantoor heeft het een grote verbouwing van het plein doorstaan en dient tegenwoordig als de zetel voor de Communidad de Madrid.

Elke Spanjaard kent dit gebouw en dat komt vooral omdat de 12 klokslagen van deze klok op 31 december middernacht op de nationale tv het nieuwjaar inluiden. Op oudejaarsavond is het het op Sol dan ook geweldig druk, hier komen dan duizenden Madrilenen bijeen om bij elke klokslag een druif te eten en cava te drinken.

Madrid_2022_puerta-del-sol

Voor Casa de Correos ligt in het trottoir een steen, die het kilometer nulpunt van Spanje markeert; vanaf hier worden alle afstanden in Spanje gemeten. 

Madrid_2022_puerta-del-sol

Vanaf Sol loop je zo de drukke winkelstraten Calle Preciados en Calle del Carmen in. Vlak vóór de laatste straat staat het symbool van Madrid: het beeld van de beer en de madroño boom.

Madrid_2022_puerta-del-sol

Madrid_2022_puerta-del-sol

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!