madrid-plaza-mayormuseo-del-prado-madridmadrid-panoramamadrid-palacio-realmadrid-retiro-park

Speeltuinen in de stad

Je vindt in Madrid door de hele stad speeltuintjes, variėrend van enkele wipkippen in een winkelstraat tot grotere speeltuinen rond de grote trekpleisters.


Heel internationaal is de speeltuin op Plaza Oriente, tegenover het koninklijk paleis. Een prima plek om de kinderen even uit te laten razen na een bezoek aan het paleis. Ouders kunnen eventueel op een terrasje plaatsnemen.

Ook op de Paseo del Prado vind je op diverse plekken verschillende speeltoestellen. Dat maakt een wandeling over het midden van de boulevard ook voor kinderen leuk.

Het speeltuintje in het Parque Villa de Paris is een beetje verstopt, maar mooi gelegen tussen het Monasterio de las Salesas Reales en de gebouwen van het Spaanse paleis van Justitie. “s Middags wanneer de Spaanse scholen uitgaan loopt het hier aardig vol met buurtkinderen en hun moeders of nanny“s. 

Op Plaza de Santa Ana met alle terrasjes staan ook speeltoestellen: fijn voor kinderen wanneer ze als eerste hun eten op hebben.

Tot slot is ook het nieuwe Madrid Rio, de 10 km groenstrook langs de rivier de Manzanares, gevuld met speeltuintjes. Hier vind je o.a. toffe glijbanen, een boomstamjungle en een kabelbaan.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!