madrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madridmadrid-plaza-mayormadrid-panoramamadrid-palacio-real

Mercado San Antón

Mercado de San Antón, de markt van Chueca, is onlangs ook heropend na een grondige verbouwing. Een gloednieuw en modern interieur en een nieuw bakstenen exterieur, waarover de meningen nogal verdeeld zijn. De nieuwe markt in Madrid heeft zich aangepast aan het jonge, hippe en gay Chueca, waar delicatessenwinkeltjes als paddestoelen uit de schoten. Ook hier ziet het er net als in Mercado de San Miguel allemaal strak uit en is gourmet het nieuwe toverwoord.

Madrid_markten-Mercado-San-Antonk.jpgIn Mercado de San Antón blijft echter nog meer het gevoel van markt hangen dan in Mercado San Miguel, waar het accent tegenwoordig verschoven is naar tapas eten in plaats van inkopen doen.

Op de begane grond vind je kraampjes met groenten, fruit, vlees, vis en lekkernijen. Het gourmet-gedeelte is te vinden op de galerij op de eerste verdieping met uitzicht op de markt: kraampjes met Griekse delicatessen, wijnen, oesters, sushi en cupcakes. Kortom, de verdieping om te proeven en tapas te eten. De tweede verdieping bestaat uit restaurants en een terras, waar in de zomer de hippe incrowd van deze wijk te vinden is met een copa in hun hand.

Mercado San Antón
Calle de Augusto Figueroa 24, Madrid
Metro: Chueca
Madrid_markten-Mercado-San-Antog.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!