madrid-panoramamuseo-del-prado-madridmadrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmadrid-retiro-park

El Rastro, rommelmarkt in Madrid

Madrid's grote openlucht vlooienmarkt ´El Rastro´wordt iedere zondagochtend gehouden. Uitslapen op zondag zit er  niet in, want voor koopjes ga je het beste heel vroeg op pad (vanaf 8 uur!). El Rastro begint in de wijk La Latina en loopt over in Lavapiés.

Madrid_2022_el-rastro-markt

Stap uit bij Metro La Latina en begin op Plaza de Cascorro en C/ Ribera de Curtidores. Volg het lint van mensen en kraampjes naar beneden. Je komt langs kraampjes met kleding, souvenirs, lederwaren, speelgoed en boeken. Eigenlijk geldt hier meer het motto ´kwantiteit in plaats van kwaliteit´ en om echt iets te vinden wat de moeite waard is, zul je goed moeten zoeken. Voor antiek en brocante moet je zijn op Plaza de General Vara del Rey, waar veel antiekwinkeltjes zitten. Een heel mooie winkel is La Europea op nummer 11. Koopjesjagen zit er bij deze winkeltjes echter niet in.

Madrid_2022_markt-el-rastro

De sfeer van El Rastro op zondagochtend is eigenlijk waar het echt om draait. Na een rondje Rastro gaat half Madrid vervolgens naar La latina om tapas te eten en cańas te drinken en blijft het in deze buurt eigenlijk de hele middag gezellig. Let bij een bezoek aan El Rastro heel goed op je tas en je portemonnee!

El Rastro
Calle de la Ribera de Curtidores
Metro: La Latina of Embajadores 

(foto's Albert van den Boomen) Madrid_2022_el-rastro-markt

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!