madrid-panoramamadrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmadrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madrid

Mercado San Miguel, overdekte markt in Madrid

Sinds 1916 wordt er in de Mercado de San Miguele, een overdekte markt van ijzer en glas in het hart van het oude Madrid, vlees, vis en groenten verkocht. In het begin aan buurtbewoners, maar sinds de renovatie in 2009 ook aan toeristen en gourmets.

Madrid_2022_Mercado-de-san-miguel

In 2009 heropende de gerenoveerde Mercado de San Miguel met een nieuw concept: een 21e eeuwse versmarkt voor gourmets. In de stalletjes vind je de lekkerste groenten, verse vis en de beste jamon. Eigenlijk alles voor je dagelijkse boodschappen, wat natuurlijk ook het oorspronkelijke doel voor de overdekte markt was. 

Madrid_2022_Mercado-de-san-miguel

Buurtbewoners kom je er tegenwoordig misschien iets minder vaak tegen, maar toeristen des  te meer, want Mercado San Miguel is inmiddels één van de must see´s en must do´s in Madrid. Nog leuker dan langs alle kraampjes lopen en culinaire souvenirtjes (van kaas tot wijn) inslaan, is het ter plekke proven van al het lekkers dat de markt te bieden heeft. Ga zitten bij een van de eettentjes en laat je verrassen met tapas en heerlijke wijnen.

Madrid_2022_markt-san-miguel

Mercado de San Miguel is gelegen aan het Plaza de San Miguel (vlakbij Plaza Mayor) en is dagelijks geopend van 10.00 tot 24.00 uur en in het weekend zelfs tot 2.00 uur. Daarmee is het meteen ook een leuk adresje om te dineren.

Mercado San Miguel
Plaza de San Miguel
Metro: Sol, Opera

(foto's Albert van den Boomen)

Madrid_2022_markt-san-miguel

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!