madrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmadrid-panoramamadrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madrid

Foodtruckfestival MadrEAT

In Madrid kun je meer eten dan alleen tapas, al is het concept van het proeven van veel kleine hapjes natuurlijk erg aantrekkelijk. Streetfood is helemaal hip en in een wereldstad van culinair formaat zoals Madrid mag dat dan ook niet ontbreken. New York heeft Smorgasburg, Amsterdam de Rollende Keukens en Madrid heeft MadrEAT.

Het derde weekend van iedere maand kun je in Madrid een streetfood-wereldreis maken langs een bonte verzameling foodtrucks, -stalletjes, -containers of andere hippe busjes. MadrEAT is een markt voor streetfood waar je kunt proeven van internationale en Spaanse hapjes. Jonge koks laten er hun kunsten zien en gerenommeerde chefs proberen er nieuwe gerechten uit.

Amerikaans of Aziatisch eet je bijvoorbeeld bij Chifa, taco's bij Tepic, Indiaas bij Diwali, Italiaans bij Mercato Ballaró en Chileens bij San Wich. Liever iets chiquer? Ook sterrenkoks zijn vertegenwoordigd op Madreat: Ricardo Sanz van Kabuki of Iván Domínguez van Alborada (beide goed voor een Michelinster). En natuurlijk ontbreken de tapas er ook niet.

Voor een drankje ga je naar Los Cervezas de la Virgen of La Vermuneta de Zarro.

MadrEAT
Adres: Azca tussen de Paseo de Castellana en Calle Orense.
Wanneer: Ieder derde weekend van de maand
Open: vr t/m zo van 12.00- 18.00 uur (za t/m 19.00 uur)
Metro: Santiago Bernabéu of Nuevos Ministerios  

Madrid_cerveza_madreat.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!