museo-del-prado-madridmadrid-retiro-parkmadrid-palacio-realmadrid-panoramamadrid-plaza-mayor

Het Beest - Carmen Mola

Het Beest van Carmen Mola is een filmische thriller vol actie en spanning, die je meevoert naar het Madrid van de negentiende eeuw. Een meedogenloze moordenaar sluipt door Madrid en heeft het voorzien op jonge meisjes.

Madrid_Boeken_Het_Beest_Carmen_MolaMadrid, 1834. De Spaanse stad barst uit zijn voegen en gaat bovendien gebukt onder een vreselijke cholera-epidemie. Maar dat is niet het enige wat de inwoners vrezen. Er sluipt een meedogenloze moordenaar door de straten, die het voorzien heeft op jonge meisjes en al snel de bijnaam ‘het Beest’ krijgt. De veertienjarige Lucía loopt hem tegen het lijf tijdens een van haar strooptochten en vanaf dat moment maakt hij jacht op haar.

Als het Beest haar zusje ontvoert, begint voor Lucía een verwoede race tegen de klok. Ze vindt onverwachte bondgenoten in een eenogige politieagent en een onverschrokken journalist, maar het is maar de vraag of die haar kunnen helpen. Lucía belandt in een complot van geheime genootschappen, bijgeloof, gruwelijke rituelen en politieke samenzweringen waar ze uit moet ontsnappen voor het te laat is...

Carmen Mola is een gezamenlijk pseudoniem van drie Spaanse schrijvers van misdaadthrillers die vooral bekendheid genoten als televisiescenarioschrijvers. De identiteit van de auteurs was jarenlang een mysterie maar werd bekendgemaakt toen zij de Premio Planeta,  de belangrijkste literaire prijs van Spanje, in ontvangst mochten nemen voor Het Beest (La Bestia), het zijn Jorge Díaz, Agustín Martínez en Antonio Mercero.

Het Beest
Carmen Mola
Xander Uitgevers BV.
ISBN 9789401618786
€ 23,99 (paperback)
€   9,99 (ebook)

Bestel Het Beest bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com
           

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!