madrid-retiro-parkmadrid-panoramamadrid-palacio-realmuseo-del-prado-madridmadrid-plaza-mayor

Als vuur in het ijs

Spanje halverwege de negentiende eeuw. Twee jonge mensen worden in een periode van burgeroorlog van elkaar gescheiden. De jonge Attua is in opleiding aan de militaire Academie in Madrid. 

Madrid_Boeken_Luz_Gabas_Als_vuur_in_het_ijsIn die stad wil hij zich met Cristela vestigen, maar na de onverwachte dood van zijn vader moet hij kiezen tussen een glanzende carrière en de zorg voor zijn familie. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid maar verliest daardoor zijn geliefde, die naar Frankrijk vlucht voor de gewelddadigheden in Spanje. 

Beiden bouwen een nieuw bestaan op, maar hun diepste gevoelens bewaren ze in stilte voor elkaar.  Een meeslepende verhaal van twee geliefden die naar elkaar blijven verlangen, een verhaal over een liefde die blijft branden ondanks het ijs op de bergen die tussen hen staan.

Luz Gabás (1968) is hoogleraar Engelse taal- en letterkunde aan de universiteit van Zaragoza. Ze plaatst dit verhaal van de twee geliefden tegen het decor van de ruige Pyreneeën. Het speelt zich af in een land dat wordt geteisterd door burgeroorlog, door de cholera en door natuurgeweld. Maar sterker dan die tegenslagen is de liefde van Attua en Cristela die hun hele leven standhoudt.

Als vuur in het ijs
Luz Gabás
Wereldbibliotheek, 2018
ISBN 9789028427631
€ 24,99

Bestel Als vuur in het ijs bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!