madrid-retiro-parkmadrid-palacio-realmadrid-panoramamadrid-plaza-mayormuseo-del-prado-madrid

Paris-Austerlitz

In 'Paris-Austerlitz' van Rafael Chirbes kijkt een jonge schilder uit de gegoede middenklasse van Madrid terug op zijn verhouding met Michel, een wat oudere arbeider, in Parijs. Zelf was de schilder op de bonnefooi naar Parijs gegaan om zich los te maken van zijn familie. 

Madrid_Boeken_Chirbes_Paris_AusterlitzMichel biedt hem zijn bescheiden onderkomen, zijn bed en zijn liefde. Onbezorgd en gelukkig zijn ze samen. Tot de tegenstellingen toch te groot blijken: afkomst, opvoeding en leeftijd gaan in de weg zitten, en aan de onschuld komt een eind. En nu ligt Michel, die de jongeman redde van de eenzaamheid en hem zijn trots teruggaf, in het ziekenhuis. Ingedikt tot het uiterste, schreef Chirbes met Paris-Austerlitz een intense roman over de liefde.

Rafael Chirbes (1949-2015) studeerde Moderne Geschiedenis in Madrid. Hij heeft in Marokko gewoond, in Parijs, en in steden als Barcelona, La Coruña en Extremadura, voordat hij rond de eeuwwisseling terugkeerde naar Valencia. Hier werkte hij als journalist, literaire smaakmaker en culinair recensent.Voor zijn oeuvre heeft hij in de loop der jaren alle denkbare prijzen gewonnen, waaronder de Spanish Booker Prize (Premio Nacional de la Crítica) in 2007 én 2014.

Paris-Austerlitz
Rafael Chirbes
Atlas Contact, 2018
€18,99 (paperback)
€12,99 (ebook)

Bestel Paris-Austerlitz bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!