madrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madridmadrid-plaza-mayormadrid-panoramamadrid-palacio-real

Oorsprong - Dan Brown

In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal van Dan Brown speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.

Barcelona_Boeken_Oorsprong_Dan_BrownRobert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt.

Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.

Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.

Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…

Oorsprong is het nieuwste boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld van o.a. Inferno en de Da Vinci Code.

Oorsprong
Dan Brown
Luitingh-Sijthoff, 2017
ISBN 9789024577927
€29,99 (hardcover)
€24,99 (paperback)
€22,99 (dwarsligger)
€19,99 (Audioboek)
€15,99 (hardcover US edition)
€15,99 (hardcover UK edition)

Bestel de hardcover van Oorsprong bij bol.com

Bestel de paperback bij bol.com

Bestel de dwarsligger bij bol.com

Bestel het luisterboek bij bol.com

Order Origin at bol.com

Order the UK edition at bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!