madrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmadrid-retiro-parkmadrid-panoramamuseo-del-prado-madrid

De smaken van Spanje

'De smaken van Spanje' is een onuitputtelijke schatkamer van gerechten uit de Spaanse keuken, o.a. uit Madrid en omgeving, die in de loop van de eeuwen van de ene generatie op de andere zijn overgeleverd: simpele tapas, verrukkelijke soepen, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten, glorieuze paella's, feestelijke bonengerecht en verfijnde desserts.

Madrid_Boeken_De_Smaken_van_Spanje_Claudia_RodenClaudia Roden verkent klassieke maar ook minder bekende gerechten en bereist daarbij alle delen van Spanje: van GaliciŽ tot AndalusiŽ en van de Balearen tot de Canarische Eilanden. Ze schrijft over de amandelsmaak van Catalaanse romescosaus en over hťt nationale gerecht bij uitstek: de met saffraan geparfumeerde Valenciaanse paella. Haar heldere, elegante en humoristische stijl is een genot voor de lezer.

'De smaken van Spanje' is alomvattend en tijdloos. Het is een van de belangrijkste boeken die in de afgelopen decennia over deze geweldige keuken verschenen zijn. Ook dit boek zal een klassieker worden - onmisbaar voor de liefhebber van de Spaanse en mediterrane keuken en voor elke serieuze kok.

Claudia Roden
Claudia Roden, autoriteit op het gebied van de mediterrane, Noord-Afrikaanse en Italiaanse keuken, richt in dit standaardwerk haar scherpe blik met ongeŽvenaard inzicht op de Spaanse gastronomie. Ze schreef een hartstochtelijk en meeslepend boek over de rijkdom van de Spaanse eetcultuur, geÔllustreerd met schitterende foto's die het wezen van dat springlevende land en zijn keuken vastleggen.

Claudia Roden is geboren en getogen in CaÔro. Zij voltooide haar vooropleiding in Parijs en studeerde later aan de kunstacademie in Londen. Met de publicatie van de bestseller A Book of Middle Eastern Foodin 1968 bracht Claudia Roden een revolutionaire verandering teweeg in de westerse waardering van de keukens van het Midden-Oosten. Sindsdien schreef Roden nog tien kookboeken, waaronder het veelgeprezen De joodse keuken en Duizend-en-ťťn smaken en zij ontving vele prijzen voor haar werk.

De smaken van Spanje
Claudia Roden
Uitgeverij Fontaine, 2019
ISBN†9789059560451
Ä 32,00

Bestel De smaken van Spanje bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!