madrid-retiro-parkmuseo-del-prado-madridmadrid-panoramamadrid-plaza-mayormadrid-palacio-real

De kunst van verliezen

'De kunst van verliezen' is een roman van David Trueba (Madrid, 1969) en vertelt over het wel en wee van drie generaties van een familie in Madrid. Het is rijk aan nuances, geschreven met een intelligente blik waarin humor en emotie samenkomen, en laat zien dat het leven een fantastisch avontuur is.

Madrid_lezen-De-kunst-van-verliezen.jpgOm haar zestiende verjaardag te vieren organiseert Silvia een feest met slechts één gast. Enkele uren later zal ze een ongeluk krijgen waardoor ze plotseling volwassen wordt. Haar vader, Lorenzo, probeert de gaten in zijn leven te dichten nadat zijn vrouw hem heeft verlaten en hij in zijn werk heeft gefaald. Ariel is een jonge Argentijnse voetballer voor wie succes lijkt verzekerd, en het zal een kwestie van tijd zijn tot het stadion zijn naam scandeert.

De oude Leandro ontbreekt het daarentegen aan tijd. Hij heeft de leeftijd waarop je vaker een begrafenis meemaakt dan een geboorte. De levens van deze vier hoofdpersonen raken vervlochten in een meeslepend verhaal van overlevers.

De kunst van verliezen
David Trueba
Anthos, 2010
ISBN 9789041413932
€ 19,95

Bestel De kunst van het verliezen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!