museo-del-prado-madridmadrid-plaza-mayormadrid-retiro-parkmadrid-palacio-realmadrid-panorama

Winter in Madrid

Najaar 1940, de Spaanse Burgeroorlog is voorbij en Madrid ligt in puin. De bevolking lijdt honger terwijl de nazi's oprukken in Europa. Spanje heeft zich neutraal verklaard, maar heimelijk koestert Franco de wens om zich bij Hitler aan te sluiten.

Madrid_Boeken_Sansom_Winter_in_MadridOorlogsveteraan Harry Brett wordt door de Britse geheime dienst gevraagd om het vertrouwen te winnen van zijn oude schoolvriend Sandy Forsyth, die ervan wordt verdacht contacten te onderhouden met de Spaanse falangisten. Harry reist naar Madrid en ontmoet daar Sandy en diens vriendin Barbara.

Barbara heeft haar eigen geheim: zij is op zoek naar haar vroegere minnaar Bernie Piper, die met de Internationale Brigades vocht tegen de fascisten. Hij wordt vermist en zou zijn omgekomen, maar Barbara weigert dat te geloven. 

Tegen de achtergrond van een verpauperd en angstig Madrid schildert C.J. Sansom op briljante wijze een ontroerend en genuanceerd beeld van de tijdgeest. Het resultaat is een aangrijpend verhaal over verlangen, hebzucht en verraad. Winter in Madrid is een historische thriller en een romantische vertelling in één.  

'Een intelligent boek, goed en sfeervol geschreven. Uitzonderlijk goed.' Vrij Nederland, vijf sterren.   

'Een overtuigende en ontroerende historische roman, en tegelijkertijd een spannende thriller.' Sunday Times.

Winter in Madrid
C.J. Sansom
de Fontein, 2020
ISBN 9789026152733
€ 15,00 (paperback)
€   9,99 (ebook)
€ 14,99 (luisterboek)

Bestel Winter in Madrid bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Bestel het luisterboek bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!