museo-del-prado-madridmadrid-retiro-parkmadrid-palacio-realmadrid-plaza-mayormadrid-panorama

Het vertrek van station Atocha

Vertrek van station Atocha is een verbijsterend trefzeker en hilarisch portret van hoe het is om jong te zijn, alleen en existentieel verward. De roman speelt zich af in Madrid.

Madrid_lezen-Vertrek-van-station-Atocha.jpgDe jonge dichter Adam Gordon heeft een prestigieuze beurs gekregen om in Madrid onderzoek te doen naar poŽzie uit de Spaanse Burgeroorlog. Maar dat is weinig meer dan een manier om zijn maandelijkse toelage te krijgen. Adam vult zijn dagen liever met blowen en zwerven door het Prado.

Hij verlangt naar een diepgaande, kunstzinnige ervaring en is voortdurend op zoek naar de verbanden tussen de kunst en de taal, de waarheid en de werkelijkheid. Maar als er een aanslag wordt gepleegd op het treinstation van Atocha moet Adam kiezen of hij een deel wordt van deze historische gebeurtenissen, of dat hij vanaf de zijlijn blijft toekijken.

Deze debuutroman van Ben Lerner (1979) werd onder andere door The Wall Street Journal, The Guardian en The New Yorker uitgeroepen tot een van de beste romans van het jaar, en werd bekroond met The Believer 2012 Book Award.

Het vertrek van station Atocha
Ben Lerner
Uitgeverij Atlas-Contact, 2014
ISBN 9789020413472
Ä 15,00 (paperback)
Ɔ 9,99 (ebook)

Bestel Vertrek van station Atocha via deze link

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!