madrid-plaza-mayormuseo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-retiro-parkmadrid-panorama

Eerste Hema opent in Spanje

De Nederlanders woonachtig in Madrid sprongen begin april 2014 een gat in de lucht, want aan Calle Fuencarral opende de allereerste Hema-vestiging van Spanje. De Calle Fuencarral is een grote winkelstraat in het centrum van Madrid. Hema wil kijken hoe de formule daar aanslaat, om daarna ook winkels te openen in andere Spaanse steden. Inmiddels is er ook al een Hema-winkel geopend in Barcelona.

Madrid_HEMADus ook in Madrid kun je alle leuke Hema-dingetjes shoppen, van Jip & Janneke-artikelen tot stroopwafels en van eierkoeken en negerzoenen tot drop. Of er ´s winters ook rookworsten te krijgen zijn, is nog maar de vraag, al was het tijdens de opening echt Hollands weer. Madrid werd die dag getrakteerd op een flinke regenbui. 

Inrichting
Hoewel de inrichting van de winkel grotendeels overeenkomt met de Nederlandse Hema-stijl, wordt er in Madrid strikter onderscheid gemaakt tussen de verschillende afdelingen. De ruimte is ingedeeld in allerlei hoeken met verschillende thema’s. De Spaanse klanten moeten nog even wennen aan het Hema-concept en daardoor zijn de produkten wat nauwkeuriger gesorteerd dan in de Nederlandse vestigingen.

Grappig om te weten dat Spanje vroeger ook haar eigen ´Hema´(Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij) heeft gehad: SEPU oftewel la Sociedad Española de Precios Únicos. 

Succes
De Hema-winkels in Madrid zijn een groot succes. Spaanse Hema-klanten kopen meer dan Nederlanders. De Hema-leiding gaat bekijken of de opzet van Spaanse winkels met lage uitstaltafels in het midden en hoge schuine wanden wellicht ook beter werkt in Nederland.

Hema
Adres: Calle Fuencarral, 140 (metro Bilbao) 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!