madrid-plaza-mayormadrid-palacio-realmuseo-del-prado-madridmadrid-panoramamadrid-retiro-park

Spaanse tijden

Het ritme in Spanje en zeker in Madrid, verschilt nogal van het Nederlandse ritme. Winkels en scholen hanteren andere tijden, maar waar je als bezoeker in Madrid het meest tegenaan zult lopen is de tijden waarop in Madrid wordt gegeten.

Madrid_handige-info-openingstijden.jpgSpanjaarden ontbijten vaak twee keer: vóór ze naar het werk gaan met een kop koffie en tussen 10.00 en 11.00 uur trekt heel werkend Madrid een barretje in om een klein broodje te nuttigen. Je snapt dat er dan niet om 12.00 uur geluncht gaat worden. 

Voor de lunch kun je in de meeste restaurants in Madrid terecht tussen 13.00 - 16.00 uur. Vrijwel alle restaurants hebben een goedkoop lunchmenu op hun kaart staan (soms al voor € 8,-). Bij fastfood ketens en broodjeszaken kun je ook al eerder terecht. Je kan natuurlijk altijd de ergste honger stillen met een tapa en dan samen met de Madrilenen rond 14.00 uur aanschuiven voor de lunch.

Diner
Madrilenen dineren ´fashionably late´ vanaf 22.00 uur ´s avonds. In het weekend zelfs vaak nog later. Voor wie gewend is om half zes te eten, is dit best lastig. Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot 22.00, maar veel eerder dan 21.00 uur zal de keuke van een restaurant niet open gaan. Houd er ook rekening mee dat je om 21.00 waarschijnlijk in een leeg restaurant zit. Wanneer je in Madrid bent is het naturlijk wel zó leuk om tussen de Madrilenen te eten. Volhouden dus! Gelukkig kun je op veel plaatsen alvast iets kleins eten (of bestel je een drankje in een bar en krijg je er een tapa bij) en bewaar je je grote honger voor later op de avond.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!