madrid-palacio-realmadrid-retiro-parkmadrid-plaza-mayormadrid-panoramamuseo-del-prado-madrid

Restaurant Vega

Een hip, nieuw vegetarisch en vegan adresje in -het toch wel meat loving- Madrid, verdient natuurlijk alle aandacht. Restaurant Vega zit op Plaza de la Luna en op de kaart staan naast een heleboel lekkere gerechten ook de nodige porties filosofie en duurzaamheid. Want Vega wil meer dan alleen goed eten serveren.

Bij Vega willen ze hun clientele duurzaam culinair bewustzijn bijbrengen. Daartoe wordt er enkel gekookt met verse, biologische en lokale ingrediënten. Alle gerechten worden volgens traditioneel recept en met ingrediënten van het seizoen in huis gemaakt. En hoewel niet perse veganistisch wordt er gekookt zonder vlees of dierlijke ingredienten, dus ook geen kaas, eieren, melk of honing. Maar laat je daar -als niet vega- zeker niet door afschrikken want het eten is er goed. Echte aanraders zijn hun kroketten van paddestoelen (krokant en lekker), groentecurry of gepofte aardappelen met salsa verde.

Iedere werkdag staat er een gevarieerd menú del día op de kaart, inclusief voor-, hoofd- en nagerecht plus water of huisgemaakte limonade.

A la carte kun je kiezen uit kleine gerechtjes (de hummus van rode biet is nog zo'n aanrader) soepen, salades, tapas en diverse nagerechten (chocolademousse en diverse huisgemaakte taarten). Om daarna in stijl af te sluiten met een biologische koffie. Bijzonder is ook hun ecologische 'bodega' oftewel wijnkelder. Ecologische en veelal locaal gebrouwen wijnen en bieren.

Het interieur is gemaakt van sloophout en gerecyclede meubels en is verrassend stijlvol en gezellig.

Restaurant Vega
Adres: Calle Luna 9, Madrid
Metro: Callao

Open: donderdag t/m dinsdag 13.00 - 1.00 uur. Woe gesloten.
Prijzen: menú del día, 6,90€, tapas 4,50€/6€ en een stuk taart 3,90€ Madrid_restaurant_vega_madrid.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!