madrid-palacio-realmuseo-del-prado-madridmadrid-retiro-parkmadrid-panoramamadrid-plaza-mayor

Succes zit in details

Superlatieven schieten te kort bij het benoemen van de bepalende namen in het witte thuisshirt van Real Madrid. Die lijst druipt van klasse en technische begaafdheid. Evenals bij de grote spelers van de club, zit ook het succes van het Real Madrid shirt in details.

Alfredo Di Stéfano speelde in het shirt in de jaren ’50. En hoe? De kleine Italiaanse aanvaller was niet te stoppen aan de bal. Garant voor doelpunten en dribbels. Hij stond aan de basis voor de eerste succesperiode van de club en schoot een serie aan Europa Cups in de prijzenkast van Santiago Bernabéu. Nog steeds is zijn naam niet weg te denken uit het stadion.

Madrid_alfredo-di-stefano


Nieuw thuisshirt
Het nieuwe thuisshirt is gemaakt voor de behendige spelers. Een lichtgewicht model, door polyester dat zijdezacht aanvoelt. Zweetafvoerend is het Climate-materiaal. Daar had Zinedine Zidane heel veel baat bij. Zijn lichaam was doordrenkt van transpiratie zodra hij speelde in het klassieke witte shirt. Virtuoos wees hij als aanvallende middenvelder de weg bij de Koninklijke, in de periode rond de vorige eeuwwisseling.

Onder zijn leiding vond de club weer de weg naar de status die het heeft. Een grootmacht in eigen land en in Europa. In de wereld. Onnavolgbaar stak hij het middenveld over. Bal aan de voet, sneller dan alles wat hij tegenkwam. Het geborduurde Real Madrid-embleem pronkte ook toen al op de borst van de Franse spelverdeler. Met trots staat dat er nog steeds op. Links op de borst, naar het logo van sponsor Adidas.

Madrid_zidane-real-madrid

Zidane past in dezelfde adem als Raúl en Fernando Hierro. Twee kinderen van de club die bijna hun gehele voetballeven trouw bleven aan het veld waar zij voor geboren waren. Deze Spanjaarden maakten het trio bepalende spelers voor die tijd compleet. Passie voor de club, het stadion, de fans en het spel.

Ronaldo
Het shirt heeft met haar mooie afwerking bij de nek en de mouwen een uitstraling met mondiale populariteit. De man die na Zinedine Zidane de kar trok bij de club kent de naam Cristiano Ronaldo. Bestaan er grotere in Madrid dan hij? Hij was en is weergaloos. Pijn was hetgeen hij bezorgde bij iedere verdediger en alle keepers. Schoten uit benen van dynamiet, dribbels zoals geen ander het ’m na kan doen.

Madrid_Ronaldo_real-madrid

Iedere dag trainde Ronaldo meer dan zijn concurrenten. Om de fans van het Real Madrid-shirt te laten juichen voor nieuwe overwinningen. Prijzenkasten zijn nooit vol genoeg.

Balverliefd, gedecideerd en altijd op zoek naar verbetering. Die kenmerken heeft Sergio Ramos ook. De huidige aanvoerder van het Spaanse nationale team is de man waarop de defensie in Madrid leunt. Hij hield al vier keer de Cup met de Grote Oren in de lucht en meer gaan er volgen.

Wit is geen kleur. Dat bewijst het shirt van Real Madrid. Wit is symbool van niet te evenaren klasse. Wit is heilig. Wit staat voor de beste details in het thuisshirt van Real Madrid en voor de beslissende kwaliteiten van de beste spelers. 

Foto's: Real Madrid

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!