www.madrid-nu.nl gebruikt cookies. Klik op "Sluit" om deze melding te verbergen.
museo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-plaza-mayormadrid-panoramamadrid-retiro-park

Met het vliegtuig naar Madrid

Met het vliegtuig naar Madrid reizen is eigenlijk de meest snelle en makkelijkste manier. De vlucht duurt ongeveer 2,5 uur en dat maakt Madrid een perfecte bestemming voor een stedentrip per vliegtuig.

Madrid_reizen-naar-vliegtuig.jpgMet het vliegtuig naar Madrid kan vanaf verschillende vliegvelden in Nederland en België: Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Brussel Zaventem en Brussel Charleroi. Je komt aan op de luchthaven Madrid Barajas, dat in het noordoosten praktisch tegen de stad aanligt.

Vanaf Schiphol vliegen KLM en het Spaanse Iberia dagelijks meerdere malen naar Madrid. Transavia vliegt vanaf Rottardam Airport en vanaf febrauri 2013 ook vanaf Eindhoven Airport. Met Ryaniar kun je vanaf Brussel Charleroi en Eindhoven Airport naar Madrid en vanaf Brussel Zaventem vliegt Brussels Airlines naar Madrid. Mogelijkheden te over, al loont op tijd zoeken en boeken altijd.

Aankomst op Madrid Barajas
Barajas bestaat heeft vier terminals; terminal 1,2 en 3 zijn het oude vliegveld en terminal 4 is de nieuwe uitbreiding van het vliegveld door architect Richard Rogers. Alleen Iberia maakt gebruik van terminal 4. De andere maatschappijen maken gebruik van Terminal 1 of 2. Alle informatie over het vliegeveld kun je vinden op de website van de luchthaven.

Vanaf het vliegveld is het centrum van Madrid gemakkelijk te bereiken met de metro, een expressbus of de taxi.  

Metro

Vanaf elke terminal van de luchthaven kun je direct de metro pakken. Lijn 8 rijdt heen en weer tussen alle luchthaventerminals en metrohalte Nuevos Ministerios; hier kun je dan weer overstappen. De reis tot aan Nuevos Ministerios duurt ongeveer 20 minuten. Kaartjes zijn te koop via de automaten bij de halte op het vliegveld. Je koopt een enkeltje (€1,50 - €2) plus een luchthaventoeslagkaartje van € 3. Wanneer je al een kaartje of bijvoorbeeld een 10-rittenkaart hebt, kun je de toeslag ook los kopen.

Expres Bus
Een makkelijk te herkennen gele expresbus rijdt tussen het vliegveld en treinstation Atocha en stopt onderweg nog op Calle O´Donnel en Plaza Cibeles. 

De rit duurt, onder normale verkeersomstandigheden, ongeveer 40 minuten en de bus vertrekt overdag elke 15 minuten en s´nachts elke 35 minuten. De bus rijdt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar en is daarmee een uitkomst voor wanneer je arriveert of vertrekt buiten metro-uren. Een kaartje kost €5 en koop je bij de chauffeur. Deze geeft echter maximaal 20 euro wisselgeld: grote biljetten van te voren even wisselen dus. Houd ook altijd rekening met verkeersdrukte. Meer informatie op de website van EMT Madrid.

Taxi
Een rit naar het centrum vanaf Barajas kost ongeveer 25 à 30 euro plus €5,50 luchthaventoeslag. Je vindt de taxi´s bij het verlaten van de terminal. Sluit aan in de rij en wacht op je beurt. De rit duurt tussen de 20 en 40 minuten, afhanhelijk van het verkeer. Wanneer je met veel bagage reist is een taxi natuurlijk erg comfotabel. En met 3 of 4 personen gedeeld is een taxi niet veel duurder dan het openbaar vervoer. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!