museo-del-prado-madridmadrid-panoramamadrid-plaza-mayormadrid-retiro-parkmadrid-palacio-real

Palacio de Linares (Casa América)

Het Palacio de Linares op de hoek van de Paseo de Castellana en Calle de Alcalá in Madrid dateert uit 1873 en was het paleis van de Markies van Linares. Architect Carlos Colubi ontwierp het neobarokke gebouw. Tegenwoordig zetelt hier het Casa América, een centrum dat de culturele uitwisseling tussen Spanje en Zuid-Amerika moet bevorderen. Er worden filmvoorstellingen, lezingen en andere culturele activiteiten georganiseerd en er zijn tentoonstellingen te bekijken.

Madrid_Palacio_de_LinaresLiefhebbers van legendes moeten zeker een bezoek brengen aan Casa de America, want de geruchten gaan dat de geest van een klein meisje rondwaart door de zalen en gangen van het paleis. Deze geest zou kinderliedjes zingen en om haar ouders roepen. Er wordt zelfs beweerd dat de stem ooit eens is opgenomen. Dat het paleis lange tijd voor het publiek gesloten is geweest, bevorderde de geruchten natuurlijk.

Teveel spanning? In de tuin van het paleis bevindt zich het terras van restaurant cien llaves. Het is verre van griezelig en is een fijne plek om ´s middags een menu del dia te eten en om ´s avonds romantisch een cocktail te drinken.

Casa de America
Restaurant Cien Llaves
Adres: Plaza Cibeles, Madrid
Metro: Banco de España

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!