madrid-plaza-mayormadrid-panoramamuseo-del-prado-madridmadrid-palacio-realmadrid-retiro-park

Palacio de Cibeles

Het Palacio de Cibeles heette tot voor kort Palacio de Comunicaciones en was het hoofdkantoor van Correos, de Spaanse Post. Nu kun je er exposities bekijken, naar concerten luisteren, uitkijken over Madrid vanuit de toren of een krantje lezen.

Na een 6 jaar durende verbouwing is het palacio omgetoverd tot een hip cultureel centrum voor de inwoners van Madrid met de naam CentroCentro.

Je kunt er de vaste expositie over de geschiedenis van het gebouw bekijken of één van de wisslende tentoonstellingen, maar ook naar een concert van klassieke muziek luisteren. Maar dat hoeft natuurlijk niet allemaal. Eigenlijk is een wandeling door het gebouw alleen al de moeite waard. Ook leuk is om vanaf het terras van de toren te genieten van het uitzicht over Madrid. Vanaf de zesde verdieping zijn het nog maar 88 traptreden (voor mensen die slecht ter been zijn of mindervaliden is er een lift) naar de mirador

Op de tweede verdieping is een leeszaal, waar je kranten en tijdschriften kunt lezen en is er ook gratis wifi. Op de zesde verdieping kun je iets eten en drinken in het chique restaurant en in de bar met terras. Voor een eenvoudiger hapje is er op de tweede verdieping een cafetaría, waar je de hele dag door terecht kunt van het ontbijt tot aan het avondeten. Ze serveren er een menu del dia en ook een tapas menu. De cafetaria heeft fijne grote ramen die uitkijken op Calle de Alcalá.

De toegang tot het gebouw en de tentoonstellingen is gratis. Een bezoek aan de mirador (uitkijktoren kost 2€ voor volwassenen en €0,50 voor kinderen. Bij de receptie kun je hiervoor een kaartje kopen.

Centro Centro
Plaza de Cibeles 1, Madrid
Metro: Banco de España 
Madrid_monumenten-Plaza-de-Cibeles.jpg  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!